Składniki:
- 2 ząbki czosnku
- 350g spaghetti
- 2 łyżki włoskiej przyprawy
- 1/2 parmezanu
- 500g mielonego mięsa wieprzowego
- 3 1/2 szklanki sosu marinara
- Ugotuj i odcedź makaron
- Zostaw 1 szklankę wody z gotowania makaronu
- Podgrzej odrobinę oliwy z oliwek na dużej patelni. Dodaj mielone mięso i podsmażaj się zrumieni.
- Dodaj czosnek i włoskie przyprawy i duś parę minut
- Dodaj sos marinara. Duś aż smaki się połączą, a sos lekko się zredukuje.
- Dodaj odsączone spaghetti, ½ szklanki wody z makaronu i 2 łyżki masła na patelnię z sosem. Wymieszaj, aby wszystko dokładnie się połączyło.
- Skosztuj i dopraw solą i pieprzem
Zapakuj do termosu obiadowego Omiebox, wraz z dodatkami. Sprawdź również, jak wybrać najlepszy termos obiadowy dla starszych dzieci i dorosłych. Dzięki posiadaniu takowych produktów, nic się nie zmarnuje.
Smacznego:)
Przepis pochodzi z bloga Omielife