Pomysł i szybki i sycący lunch do śniadaniowki.
Składniki
- 0,5kg mielonego indyka
- Żółta, zielona, czerwona papryka
- Cebula
- 1 puszka czarnej fasoli
- 1 puszka żółtej kukurydzy
- 1 ząbek czosnku ( wyciśnięty)
- Przyprawa do taco
Przygotowanie:
- Posiekaj wszystkie papryki i cebulę według własnych upodobań.
- Zacznij od zarumienienia mielonego indyka, dopraw pieprzem.
- Gdy indyk się zrumieni, dodaj wyciśnięty czosnek i wszystkie warzywa.Zamieszaj.
- Odcedź i opłucz jedną puszkę czarnej fasoli oraz puszkę kukurydzy i dodaj na patelnię.
- Dopraw dowolną przyprawą do taco.
- Dokładnie wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez około 15-20 minut.
- Podawaj z białym ryżem i awokado.
Zapakuj, wraz z dodatkami, do termosu obiadowego w lunchboxie Omiebox
Przepis pochodzi z bloga Omielife