Pomysł i szybki i sycący lunch do śniadaniowki.

Składniki

  • 0,5kg mielonego indyka
  • Żółta, zielona, ​​czerwona papryka
  • Cebula
  • 1 puszka czarnej fasoli
  • 1 puszka żółtej kukurydzy
  • 1 ząbek czosnku ( wyciśnięty)
  • Przyprawa do taco

Przygotowanie:

  1. Posiekaj wszystkie papryki i cebulę według własnych upodobań.
  2. Zacznij od zarumienienia mielonego indyka, dopraw pieprzem.
  3. Gdy indyk się zrumieni, dodaj wyciśnięty czosnek i wszystkie warzywa.Zamieszaj.
  4. Odcedź i opłucz jedną puszkę czarnej fasoli oraz puszkę kukurydzy i dodaj na patelnię.
  5. Dopraw dowolną przyprawą do taco.
  6. Dokładnie wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez około 15-20 minut.
  7. Podawaj z białym ryżem i awokado.

Zapakuj, wraz z dodatkami, do termosu obiadowego w lunchboxie Omiebox 

Przepis pochodzi z bloga Omielife

Sylwia Starzynska