Szybkie i łatwe drugie śniadanie do przygotowania rano lub poprzedniego wieczoru.
Brzoskwinia i maliny to świetne połączenie, ale możesz też zamienić je na banana i jagody lub ananasa i kiwi. Ten pudding możesz przechować w lodówce do 5 dni, więc przygotuj od razu kilka porcji :)
Składniki:
- 3 łyżki nasion chia
- 250 ml mleka migdałowego
- 2 łyżeczki syropu klonowego lub miodu
- 1 brzoskwinia, pokrojona
- mała garść malin
Przygotowanie:
- W szklanym pojemniku na jedzenie Black+Blum połącz nasiona chia i mleko migdałowe. Zamieszaj widelcem, a następnie odczekaj kilka minut i ponownie zamieszaj (zapobiegnie to zbrylaniu się nasion chia).
- Dodaj syrop klonowy i ponownie zamieszaj, aby połączyć.
- Przykryj i włóż do lodówki. Pozwól nasionom chia wchłonąć płynną mieszankę przez co najmniej 20 minut . Lub wsadź na całą noc do lodówki.
- Kiedy pudding będzie gotowy nałóż na niego owoce. Smacznego:)