Black Blum lunch bowl szklany

Szybkie i łatwe drugie śniadanie do przygotowania rano lub poprzedniego wieczoru.

Brzoskwinia i maliny to świetne połączenie, ale możesz też zamienić je na banana i jagody lub ananasa i kiwi. Ten pudding możesz przechować w lodówce do 5 dni, więc przygotuj od razu kilka porcji :)

Składniki:

  •  3 łyżki nasion chia
  •  250 ml mleka migdałowego
  •  2 łyżeczki syropu klonowego lub miodu
  •  1 brzoskwinia, pokrojona
  •  mała garść malin

Przygotowanie:

  1. W szklanym pojemniku na jedzenie Black+Blum połącz nasiona chia i mleko migdałowe. Zamieszaj widelcem, a następnie odczekaj kilka minut i ponownie zamieszaj (zapobiegnie to zbrylaniu się nasion chia).
  2. Dodaj syrop klonowy i ponownie zamieszaj, aby połączyć.
  3. Przykryj i włóż do lodówki. Pozwól nasionom chia wchłonąć płynną mieszankę przez co najmniej 20 minut . Lub wsadź na całą noc do lodówki.
  4. Kiedy pudding będzie gotowy nałóż na niego owoce. Smacznego:)
Sylwia Starzynska