Jak tam u Was po Weekendzie? U niektórych padało, u nas było przyzwoicie dlatego padło hasło grill! Skusiliśmy się bo czemu nie? Wyszło bardzo smacznie i już nie możemy się doczekać kiedy powtórka z rozrywki

Letni szaszłyk z łososia i cukinii Składniki:

●  500g świeżego łososia
●  1 średnia cukinia
●  5 ząbków czosnku
●  świeży tymianek
●  świeży koperek
●  skórka z cytryny
●  łyżka oliwy
●  sól, pieprz

Filety łososia opłucz i dokładnie osusz papierowymi ręcznikami, oczyść ze skóry, pokrój w 3 centymetrową kostkę. Posiekaj drobno czosnek oraz zioła, dodaj oliwę, skórkę z cytryny i wymieszaj. Łososia natrzyj przyprawami, zawiń w folię spożywczą i wstaw na noc do lodówki. Kolejnego dnia cukinię obierz obieraczką do warzyw. Przygotuj szaszłyki nadziewając na patyczki mięso łososia przeplatając paskami cukinii i grilluj.

Łukasz Baryła