Jak tam u Was po Weekendzie? U niektórych padało, u nas było przyzwoicie dlatego padło hasło grill! Skusiliśmy się bo czemu nie? Wyszło bardzo smacznie i już nie możemy się doczekać kiedy powtórka z rozrywki
Letni szaszłyk z łososia i cukinii Składniki:
● 500g świeżego łososia● 1 średnia cukinia
● 5 ząbków czosnku
● świeży tymianek
● świeży koperek
● skórka z cytryny
● łyżka oliwy
● sól, pieprz
Filety łososia opłucz i dokładnie osusz papierowymi ręcznikami, oczyść ze skóry, pokrój w 3 centymetrową kostkę. Posiekaj drobno czosnek oraz zioła, dodaj oliwę, skórkę z cytryny i wymieszaj. Łososia natrzyj przyprawami, zawiń w folię spożywczą i wstaw na noc do lodówki. Kolejnego dnia cukinię obierz obieraczką do warzyw. Przygotuj szaszłyki nadziewając na patyczki mięso łososia przeplatając paskami cukinii i grilluj.