Sezon grzybowy czas zacząć takim smacznym daniem w pracy! Co tam... trzeba kusić koleżanki i może nawet inspirować do fantastycznego przebywania w kuchni Kto się pisze?
Makaron z kurkami i świeżym szczawiem Składniki:
● 200g ulubionego makaronu● 300g świeżych kurek
● 1 cebula
● 2 ząbki czosnku
● garść świeżego szczawiu baby
● pół pęczka zielonej pietruszki
● pół pęczka zielonego koperku
● sól, pieprz do smaku
● łyżeczka sosu sojowego
● łyżka oleju
● łyżka masła
Przygotowanie:
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż poszatkowaną cebulkę i czosnek. Dodaj oczyszczone kurki i podsmażaj jeszcze przez chwilę aż grzyby puszczą sok, dolej śmietankę oraz masło, dopraw do smaku sosem sojowym oraz solą i pieprzem i duś aż zredukuje się leciutko sos. Posiekaj drobno pietruszkę i koperek, dorzuć na końcu duszenia do patelni, przemieszaj i połącz z ugotowanym makaronem. Przełóż na talerz lub do pojemnika na wynos, dorzuć garść świeżego szczawiu który nada kwaśności w Twoim makaronie i delektując się, zjedz!
Zabierając na wynos zapakuj do pojemnika Box Appetit