Jaglanka na śniadanie to bardzo poważna sprawa! Nie tylko smaczna ale treściwa i zaspakajająca głód Lubimy zabierać takie smakołyki na wynos i lubimy odbarowywać nimi nasze dzieci, które dumnie otwierają swoje śniadania podczas przerwy w szkole! Zapakowaliśmy nasze śniadanie w fajny pojemnik Black&Blum, który możecie zobaczyć na naszej stronie lub wybrać najbardziej optymalny dla Was

Jaglanka z mango

  • 1/4 szklanki kaszy jaglanej

  • 1 szklanka mleka kokosowego

  • 1 mango

  • 1 marakuja

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • wiórki kokosowe

  • owoce

    Kaszę jaglaną wsypać do garnka, dokładnie wypłukać zmieniając ciepłą wodę. Wylać wodę, wlać mleko, wymieszać i zagotować pod przykryciem. Gotować pod przykryciem przez ok. 15 minut. Dodać sok z cytryny i wymieszać. wyłożyć jaglankę do pojemnika na wynos i odstawić. Mango obrać, zmiksować na pulpę i przełożyć na wierzch jaglanki, następnie dodać marakuję, oprószyć wiórkami i dodać ulubione owoce. Palce lizać

Łukasz Baryła