Zaskocz swojego malucha tym uroczym drugim śniadaniem! "Jeż owsiankowy" wywoła uśmiech na niejednej twarzy:)


Składniki:

  • 1 porcja owsianki
  • 1 jabłko
  • Jagody lub czereśnie

Przygotowanie:

  1. Ugotuj płatki owsiane i gotową owsiankę włóż do termosu OmieBox
  2. Pokrój jabłko w cienkie, równe ćwiartki. Umieść plasterki jabłek w owsiance, wszystkie skierowane w tę samą stronę, z wystającymi końcówkami, aby pokrywały około dwóch trzecich powierzchni owsianki
  3. Przekrój czereśnię na dwie części. Użyj jednej z końcówek jako nosa jeża. Pokrój drugą połówkę na dwie równe części i użyj ich jako oczu jeża. Zamiast czereśni możesz też użyć borówek.


Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego:)

Przepis pochodzi z bloga Omielife

Sylwia Starzynska