Owsiankowy jeż
Zaskocz swojego malucha tym uroczym drugim śniadaniem! "Jeż owsiankowy" wywoła uśmiech na niejednej twarzy:)
Składniki:
- 1 porcja owsianki
- 1 jabłko
- Jagody lub czereśnie
Przygotowanie:
- Ugotuj płatki owsiane i gotową owsiankę włóż do termosu OmieBox
- Pokrój jabłko w cienkie, równe ćwiartki. Umieść plasterki jabłek w owsiance, wszystkie skierowane w tę samą stronę, z wystającymi końcówkami, aby pokrywały około dwóch trzecich powierzchni owsianki
- Przekrój czereśnię na dwie części. Użyj jednej z końcówek jako nosa jeża. Pokrój drugą połówkę na dwie równe części i użyj ich jako oczu jeża. Zamiast czereśni możesz też użyć borówek.
Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego:)
Przepis pochodzi z bloga Omielife