Składniki:
• 600g wołowiny
• 3 średnie ziemniaki
• 2 pomidory
• 2 marchewki
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka zielona
• 1 cebula
• 4 ząbki czosnku
• 3 łyżki oleju
• 1 łyżka majeranku
• 1 łyżeczka kminku
• 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
• papryka ostra mielona do smaku
• sól do smaku

Wołowinę pokroić w kostkę, cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić. Paprykę pokroić na niezbyt duże kawałki. Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórkę i drobno pokroić. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.

W garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Na gorący olej wrzucić cebulę i smażyć, mieszając do zeszklenia cebuli. Do cebuli dorzucić mięso i dusić co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodać do garnka warzywa oraz przyprawy i wymieszać.

Gotować około 2 godzin, następnie dodać ziemniaki i doprawić solą. Jeśli jest taka potrzeba dodać wodę i dusić jeszcze aż zmiękną ziemniaki.

Zapakowany do: termos obiadowy 
Autorka: smakialzacji.blogspot.com
Ewa Staśkiewicz