Składniki:
● Naleśniki (1 szklanka mąki , 1 jajko, 1/2 szklanki mleko , 1,2 szklanki wody
gazowanej)
● Farsz do naleśników : serek Philadelphia, pomidor, sałata rzymska, pokrojony
łosoś wędzony
● Sos do naleśników – musztardy Dijon, ocet winny, świeży posiekany koperek,
oliwa, sól + świeże warzywa (rzodkiewka, roszponka, pomidor)
● Sałatka – starty świeży seler, roszponka, pestki dyni podgrzane na patelni z
łyżeczką syropu klonowego, suszone morele (mieszamy wszystkie składniki)
Smażymy płaty naleśnikowe. Smarujemy naleśniki serkiem , dodajemy warzywa i łososia. Naleśniki zwijamy w rulony lub składamy na połówki albo ćwiartki. Mieszamy wszystkie składniki sosu. Polewamy naleśniki i dodajemy świeże warzywa.
Idealne z bakaliową sałatką z selera.
● Naleśniki (1 szklanka mąki , 1 jajko, 1/2 szklanki mleko , 1,2 szklanki wody
gazowanej)
● Farsz do naleśników : serek Philadelphia, pomidor, sałata rzymska, pokrojony
łosoś wędzony
● Sos do naleśników – musztardy Dijon, ocet winny, świeży posiekany koperek,
oliwa, sól + świeże warzywa (rzodkiewka, roszponka, pomidor)
● Sałatka – starty świeży seler, roszponka, pestki dyni podgrzane na patelni z
łyżeczką syropu klonowego, suszone morele (mieszamy wszystkie składniki)
Smażymy płaty naleśnikowe. Smarujemy naleśniki serkiem , dodajemy warzywa i łososia. Naleśniki zwijamy w rulony lub składamy na połówki albo ćwiartki. Mieszamy wszystkie składniki sosu. Polewamy naleśniki i dodajemy świeże warzywa.
Idealne z bakaliową sałatką z selera.