Te wyjątkowe gofry z batatów to pyszne i pożywne śniadanie lub lunch!

Składniki:

  • 1 szklanka puree z batatów
  • ¾ szklanki mleka
  • 1 jajko
  • ¼ szklanki oleju
  • ¾ szklanki mąki orkiszowej
  • ⅓ filiżanka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta kurkumy w proszku (opcjonalnie)

Przygotowanie:

  1. Zmiksuj ugotowane na parze bataty na gładką masę.
  2. Połącz puree z mlekiem, jajkiem i olejem i mieszaj aż do całkowitego połączenia.
  3. W osobnej misce wymieszaj mąkę orkiszową, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól.
  4. Połącz mokre i suche składniki razem i mieszaj, aż się połączą.
  5. Smaż na wysmarowanej tłuszczem gofrownicy

Zapakuj z ulubionymi dodatkami i owocami do śniadanniówki Omiebox

Przepis pochodzi z bloga Omielife

Sylwia Starzynska