Te wyjątkowe gofry z batatów to pyszne i pożywne śniadanie lub lunch!
Składniki:
- 1 szklanka puree z batatów
- ¾ szklanki mleka
- 1 jajko
- ¼ szklanki oleju
- ¾ szklanki mąki orkiszowej
- ⅓ filiżanka mąki kukurydzianej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- szczypta kurkumy w proszku (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- Zmiksuj ugotowane na parze bataty na gładką masę.
- Połącz puree z mlekiem, jajkiem i olejem i mieszaj aż do całkowitego połączenia.
- W osobnej misce wymieszaj mąkę orkiszową, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól.
- Połącz mokre i suche składniki razem i mieszaj, aż się połączą.
- Smaż na wysmarowanej tłuszczem gofrownicy
Zapakuj z ulubionymi dodatkami i owocami do śniadanniówki Omiebox
Przepis pochodzi z bloga Omielife