Pyszne jesienne ciasteczka z pełnej witamin dyni
Składniki (18 sztuk):
● 2 jajka
● 100g cukru
● 2 łyżki Tahini naturalnego (użyłam Primavika)
● 100g puree dyniowego
● 100g mąki
● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
● 100g roztopionego masła
● łyżeczka cynamonu
Rozgrzewamy piekarnik do 200 C. Przesiewamy przez sitko mąkę i proszek do pieczenia.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy tahini i ubijamy jeszcze przez chwilę, dodajemy dynię i mieszamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki (oprócz masła) i ponownie mieszamy. Dodajemy masło i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Formę smarujemy masłem i wkładamy do niej ciasto. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 C.
Gotowe magdalenki studzimy na metalowej kratce. W tym czasie robimy dobrą kawę, siadamy wygodnie w fotelu i cieszymy się jesiennym nastrojem.
Smacznego!
Składniki (18 sztuk):
● 2 jajka
● 100g cukru
● 2 łyżki Tahini naturalnego (użyłam Primavika)
● 100g puree dyniowego
● 100g mąki
● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
● 100g roztopionego masła
● łyżeczka cynamonu
Rozgrzewamy piekarnik do 200 C. Przesiewamy przez sitko mąkę i proszek do pieczenia.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy tahini i ubijamy jeszcze przez chwilę, dodajemy dynię i mieszamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki (oprócz masła) i ponownie mieszamy. Dodajemy masło i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Formę smarujemy masłem i wkładamy do niej ciasto. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 C.
Gotowe magdalenki studzimy na metalowej kratce. W tym czasie robimy dobrą kawę, siadamy wygodnie w fotelu i cieszymy się jesiennym nastrojem.
Smacznego!