Omiebox fioletowy lunchbox z przegródkami

Porcja na 2-3 kanapki do lunch boxa

Składniki:

  • 4 duże jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 szczypta papryki
  • 1 szczypta cebuli w proszku

Przygotowanie:
  1. Jajka ugotuj w osolonej wodzie lub wodzie z dodatkiem kilku plasterków cytryny (dzięki temu jajka bardzo łatwo się obierają) przez 10 minut.
  2. Gotowane jajka ostudź a następnie obierz.
  3. Każde jajko przekrój na pół i włóż do miski.
  4. Za pomocą widelca rozgnieć jajka na małe kawałki. Dodaj majonez i wszystkie przyprawy i wymieszaj aż składniki się połączą.
  5. Przykryj sałatkę jajeczną i schłodź w lodówce na minimum 1 godzinę lub na noc, aby stwardniała.

Ciesz się tą pyszną sałatką jajeczną z croissantem i dodatkami, np . popcornem, jeżynami i winogronami. 

Na zdjęciu produkty spakowane do śniadaniówki oraz pojemniczków marki Omie.

Przepis pochodzi z bloga Omielife

Sylwia Starzynska