Porcja na 2-3 kanapki do lunch boxa
Składniki:
- 4 duże jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1 szczypta papryki
- 1 szczypta cebuli w proszku
Przygotowanie:
- Jajka ugotuj w osolonej wodzie lub wodzie z dodatkiem kilku plasterków cytryny (dzięki temu jajka bardzo łatwo się obierają) przez 10 minut.
- Gotowane jajka ostudź a następnie obierz.
- Każde jajko przekrój na pół i włóż do miski.
- Za pomocą widelca rozgnieć jajka na małe kawałki. Dodaj majonez i wszystkie przyprawy i wymieszaj aż składniki się połączą.
- Przykryj sałatkę jajeczną i schłodź w lodówce na minimum 1 godzinę lub na noc, aby stwardniała.
Ciesz się tą pyszną sałatką jajeczną z croissantem i dodatkami, np . popcornem, jeżynami i winogronami.
Na zdjęciu produkty spakowane do śniadaniówki oraz pojemniczków marki Omie.
Przepis pochodzi z bloga Omielife