Słoik Kilner 0,25 l na domowe przetwory z podwójną zakrętką. Kolekcja Preserve Jars. 

9,50 zł

Wysyłka w ciągu 2 dni

Produkt niedostępny

Kilner słoik 0,25 l na przetwory

Stan: Chwilowo wyprzedane

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

   

Kilner słoik 0,25 l na przetwory - opis produktu:

  • Szklany słoik do przechowywania domowych przetworów
  • Wykonany z wysokiej jakości, grubego szkła
  • Jedna ze ścianek posiada estetyczne tłoczenia z nazwą marki
  • Poniżej specjalne miejsce na naklejkę z opisem zawartości (5,5 x 2 cm)
  • Nakrętka składa się z dwóch części: wieczka (z uszczelką, jednorazowego) i zakrętki (do użycia 10 razy)

UŻYTKOWANIE:

  • W celu zapewnienia bezpiecznej pracy przed użyciem należy upewnić się, że słoik nie posiada defektów - uszczerbków lub pęknięć
  • Słoik i nakrętka muszą być umyte przy użyciu ciepłej wody z dodatkiem detergentu; przed wekowaniem należy sparzyć je gorącą wodą (nie należy wlewać wrzącej wody gdyż może spowodować to pęknięcie słoika)
  • Przy napełnianiu słoika należy zachować 1-2 cm odstęp między dnem pokrywki a przetworem
  • Usuń powastałe pęcherzyki przy użyciu drewnianej lub silikonowej szpatułki
  • Nałóż wieczko, a następnie dokładnie zakręć słoik przy użyciu obręczy - niedokładne zamknięcie może spowodować popsucie się przetworów
  • Podczas procesu pasteryzacji słoiki nie powinny dotykać dna naczynia, nie należy też umieszczać ich gwałtownie we wrzącej wodzie - temperatura powinna wzrastać stopniowo
  • Nie należy ustawiać gorącego słoika na mokrej lub metalowej powierzchni - może to spowodować pęknięcie
  • Zawekowany słoik powinien pozostać w pozycji odwróconej przez 24 h
  • W celu otrzymania najlepszych efektów przechowuj przetwory w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu

 

Zobacz inne produkty Kilner .

słoik, wek, na przetwory, na dżem, na powidła,słoiki

Szczegóły:

  • Pojemność: 250 ml
  • Materiał: szkło, metal
  • Sposób czyszczenia: słoik można myć w zmywarce, zakrętkę myć ręcznie
  • Wymiary: 8 x 8 cm
 

Brak komentarzy klienta.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze. Proszę sie zalogować.