NA PRZETWORY

Dla wszystkich, którzy lubią robić własne przetwory przygotowaliśmy szeroką gamę przydatnych produktów: słoiki, wecki, drylownice, szklane butelki na soki i inne produkty, które mogą się przydać podczas robienia konfitury na zimę z sezonowych owoców, soków malinowych czy wiśniowych, czy grzybków marynowanych. Okres zimowo-przedwiosenny w naszej strefie klimatycznej trwa długo. Te czas, gdy brakuje świeżych warzyw i owoców - dlatego warto zrobić zapasy i w długie zimowe wieczory uzupełniać witaminy z własnoręcznie przygotowanych konfitur, czy soków. Wśród naszych propozycji narzędzi kuchennych przydatnych podczas obróbki owoców i warzyw znajdziesz m.in. lejek do przelewania np. soków, szpatułki, które przydadzą się do wielu czynności, na przykład nakładania dżemów, czy mieszania powideł; karafki - na przykład do własnoręcznie "pędzonych" nalewek, czy specjalny słoik do kiszenia ogórków, drylownice do śliwek, wiśni i wiele innych!